F.A.Q. Kuikenschool (zonder plaatjes)

Ga naar beneden

F.A.Q. Kuikenschool (zonder plaatjes)

Bericht van Esme042 op wo 3 apr 2013 - 17:43

Voorlopige versie

Deze F.A.Q. is tot stand gekomen toen een en ander nog in de testfase was. Wij zullen ons best doen deze zo spoedig mogelijk aan te passen indien een ander voor ons operationeel is.

• Algemeen

In de kuikenschool wordt verondersteld, om ervaren spelers de mogelijkheid te bieden, zorg te dragen voor nieuwe spelers. Het basis idee is, dat ervaren spelers nieuwe spelers helpen als "kuikens". Het systeem gaat er eigenlijk om, om ervaren en nieuwe spelers samen te brengen.
Voor nieuwe spelers biedt het systeem nieuwe manieren en hulp voor een betere integratie in de Farmerama gemeenschap. Bovendien verlengd de sociale interactie nieuwe mogelijkheden tussen de mentor en de "kuikens" '.

• Korte omschrijving

Om een mentor te worden, moet een speler level 40 hebben bereikt. Zij hebben een beperkte hoeveelheid "kuikenslots", te beginnen met drie.
Klik op het "kuikenslot" en start de zoektocht naar een mogelijke "kuiken". Als er een "kuiken" wordt gevonden, is het aan de mentor om te accepteren, zodat het "kuiken" begeleidt kan gaan worden. Bovendien, elke keer dat een "kuiken" level up gaat, krijgt de mentor ep. Wanneer een "kuiken" level 40 bereikt, eindigt de mentoring. Vanaf dit punt kan het "kuiken" voor zichzelf zorgen. Toch zal de verbinding met zijn / haar mentor blijven.

• Mentor

De mentor is level 40 of hoger. Hij/zij zal beginnen met 3 "kuikenslots", maar je kan er meer ontgrendelen (zie schema hieronder) max is echter 5 slots. Een mentor kan stoppen met een van zijn "kuikens" als hij/zij dat wil, maar dan zal hij/zij worden bestraft door het ontvangen van een 24-uurs cooldown, voor het betreffende "kuikenslot". Op deze manier voorkomen we, dat mentoren misbruik maken van de "kuikens".

Kuikenslots
Aantal kuikens    Nodig voor vrijspelen
1    Vrij bij aanvang
2    Vrij bij aanvang
3    Vrij bij aanvang
4    Sociaal level 3 als mentor
5    Sociaal level 5 als mentor

• Kuikens

Voor de start van de functie(kuiken), worden alleen nieuwe spelers die de oefening(tutorial) voltooid hebben. Later hopen we het uit te breiden, zodat meer spelers kunnen deelnemen. Al deze spelers kunnen deelnemen aan het mentoring systeem, maar zijn ook in staat om het te verlaten, als ze het spel willen verkennen op hun eigen houtje. Als een "kuiken" besluit het mentorsysteem te verlaten, dan kan hij/zij altijd nog besluiten om toch weer terug te gaan, totdat hij level 40 heeft bereikt. "Kuikens" zullen de mogelijkheid krijgen hun mentor elke 12 uur (de tijd kan later worden aangepast) te verlaten, als ze ontevreden. Ze kunnen dan zelf een nieuwe zoeken. "Kuikens" behouden hun verbinding met hun mentor, zelfs als ze volwassen worden - ze blijven in de vrienden-lijst.

"Kuikens" zullen in staat zijn om hun mentor's andere "kuikens" zien. Daarnaast zullen zij ook in staat zijn om te communiceren met hen, wat betekent, dat ze kunnen chatten met ze of geschenken sturen (normale, geen mentor geschenken).

• Middelen

De mentor kan liefde-punten verdienen door interactie met zijn kuiken(s) die de kuiken "liefde-meter" zal vullen. Een volledige liefde-meter kan worden ingewisselt voor sociale punten voor de mentor. Deze kunnen worden gebruikt voor bijzondere dingen, maar tellen ook voor de sociale ervaring. De sociale ervaring zal weer resulteren in hogere sociale niveau's om zodoende extra items te verkrijgen.

• Liefde-punten

Liefde-punten kunnen worden verkregen voor de mentor, door de interactie met de kuikens (ontvangen van berichten en geschenken van de kuikens). Deze liefde-punten worden gebruikt voor het vullen van de liefde-meter.(zie hieronder)

Liefde punten (mentor <-> kuiken interactie)
                    
Actie    Mogelijke acties per dag    Noodzakelijke acties per dag    Liefde-punten per actie    Maximaal aantal liefde-punten per dag    
In game messaging    oneindig    1    5    5    Liefde-punten
Mentor <-> kuiken cadeau    1    1    5    5    Liefde-punten
Kuiken <-> mentor cadeau    1    1    5    5    Cadeau mogelijkheden

Als een kuiken aan zijn mentor één van de pakketten der liefde schenkt, ontvangt de mentor alleen die punten die in het pakket opgenomen zijn. Andere geschenken die door het kuiken zijn verstuurd bevatten geen liefde-punten.

• Liefde-meter

Een volle liefde-meter kan door de mentor worden omgewisselt voor sociale punten(zie de lijst hieronder). Indien de mentor geen volle liefde-meter heeft, krijgt hij/zij geen extra punten van dit kuiken. Zoals je hieronder kunt zien, kun je de liefde-meter maximaal 30 keer inwisselen.

Liefde meter voltooiing    Min    Max    Voltooiings beloning Sociale Punten
0 - 30    0    50    5

• Sociale punten

De mentor kan sociale punten krijgen, door het inruilen van een volle liefde-meter, wanneer 1 van zijn/haar kuikens een niveau hoger komt, of het kuiken behaald level 40. Ze kunnen worden uitgegeven door de mentor, op de mentor-shop (ontsluiten nieuwe items) en ze verhogen de sociale ervaring van de mentor.

Kuiken level-up punten
    
Kuiken level    SP beloning voor level-up
2    2
3    3
4    3
5    4
6    5
7    5
8    6
9    7
10    7
11    8
12    8
13    9
14    10
15    11
16    12
17    12
18    13
19    13
20    14
21    14
22    15
23    16
24    16
25    17
26    17
27    17
28    17
29    18
30    18
31    18
32    19
33    19
34    19
35    20
36    20
37    21
38    22
39    25
40    30

• Sociale level

Het sociale level van een speler, is het totaalplaatje van zijn/haar verzameling van sociale punten.
Eenmaal voldoende sociale punten verkregen, dan stijgt de speler naar zijn volgende sociale level.
Kom je in hogere sociale levels, dan ontgrendelen zich nieuwe secties in de Mentor- shop (zie hieronder) en op niveau 3 en 5 wordt een extra kuiken-sleuf ontgrendelt (Zie Netwerktaakverdeling kuiken slot). Opmerking: een mentor zal geen level verliezen wanneer hij/zij een uitgave doet uit de mentor-shop.

Sociale levels
Sociaal level    Sociale punten nodig voor level
1    1000
2    1500
3    2750
4    3800
5    -

• Mentor-shop.

De mentor-shop kan de mentor gebruiken voor zijn sociale punten aan verschillende items. Het bestaat uit meerdere secties, waarvan de hoogte kan worden ontgrendeld door het stijgen in level. Elke sectie bestaat uit 5 onderdelen (kan later wijzigen). Deze is opgesplitst in twee verschillende categorieën. De eerste categorie bestaat uit het verkrijgen van een éénmalig item, in de tweede categorie kunnen terugkerende items worden verkregen. Deze items kunnen worden verworven, op een dagelijkse of wekelijkse basis.

Opmerking:
Is de speler al een premium, dan wordt dit met 1 maand verlengd
Is de speler geen premium, dan 1 maand premium zilver!

• Mentor-Kuiken

Mentoren kunnen hun kuikens speciale items geven. Deze zullen hun helpen in het begin van het spel. Dit kunnen cadeau's zijn van zowel Boedenduiten(BD) als Tulpguldens(TG). De meeste cadeau's zullen verbonden zijn aan het level, waarin het kuiken zich bevindt. De cadeautjes zullen dus verschillend zijn voor elk kuiken. Het aantal te versturen cadeau's voor de mentor, hangt af van het aantal kuikens dat de mentor heeft. De mentor kan 1 gratis cadeau per dag naar zijn kuiken sturen.

Mentor --> Kuiken cadeaus
        
Cadeau    Aantal    Ontgrendel vereiste
Mest    20    Start
Water    20    Start
Appelboom    1    Start
Supermest    3    Start
Kippenhok    1    Start
konijnenhok    1    Kuiken level 4
Gereedschapskist    1    Kuiken level 8
Broedplaats    1    Kuiken level 8
Pruimenboom    1    Kuiken level 10
Angora-scheerhok    1    Kuiken level 13
Perenboom    1    Kuiken level 16
Perenboom XL    1    Kuiken level 18
Parfum    2    Kuiken level 21
Supervoer    2    Kuiken level 22
Paardenstal    1    Kuiken level 26
Sinaasappelboom    1    Kuiken level 32
Suiker    2    Kuiken level 38-40
Zout    2    Kuiken level 38-40
Bloemendraad    2    Kuiken level 38-40

• Kuiken-Mentor

Voor het kuiken is het mogelijk, om kleine ambachtpakketjes naar zijn mentor te sturen. Bovendien kunnen ze een liefde cadeautje sturen. Deze cadeautjes bevatten punten voor de liefdemeter en deze zal daardoor gaan stijgen en is een beloning voor de goede begeleiding van de mentor. Kuikens kunnen 1 keer per dag een mentorcadeautje sturen net zoals voor de gewone cadeau's geldt.

• Avatar maken

Mentoren en kuikens hebben de mogelijkheid om samen een avatar te maken. Mentoren hebben een volwassen dier en kunnen het dier kiezen, alsmede het geslacht (haan/kip). Kuikens hebben het jonge dier en kunnen geen geslacht kiezen. Maar ze kunnen het wel veranderen met verschillende aanpassingsopties.

Beknopte handleiding chicklet. (leerling)

Bij een nieuw account zal na het voltooien van de tutorial, het woonhuis gaan wiebelen:

Na het kiezen van de kuikenschool, gaan we op zoek naar een mentor voor je. Onderstaand scherm zal dan zichtbaar zijn:

Na circa 30 - 60 minuten (afhankelijk van het aantal vrije mentoren), krijg je onderstaande scherm:

Hierna ben je toegevoegd bij de mentor en zal je deze ook terugvinden in de kuikenschool:

Tevens zie je hier de overige leerlingen van je mentor.

Het aanpassen van je uiterlijk kan als volgt:

Mogelijkheden met je mentor:

Je hebt hier een 2-tal mogelijkheden:
1, Dagelijks verzenden van een cadeau. (bij dagelijks gebruik krijgt je mentor hier punten voor)

2. Het sturen van een normale In Game Message

Beknopte handleiding mentor (leraar)

Nadat je je hebt aangemeld als mentor, is het wachten op je leerlingen, indien er een leerling voor je gevonden is krijg je onderstaand scherm tezien, waar je deze leerling aan kan nemen:

__________________________________________________
avatar
Esme042
Forum Admin
Forum Admin

Aantal berichten : 40289
Registratiedatum : 20-07-11
Leeftijd : 56
Woonplaats : Apeldoorn

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum